Behandelingen

Bij Fitness Studio Balans / No-Stress-Massage kunt u terecht voor diverse behandelingen. Of u nu lichamelijke klachten heeft of gewoon eens lekker wilt ontspannen, bij ons bent u aan het juiste adres. Hieronder staan onze behandelingen opgesomd en wordt er bij iedere behandeling een korte uitleg gegeven.

 

 • Wij verzorgen;
 • Algen/warmte pakkingen
  Bij deze behandeling wordt u volledig ingesmeerd met een algencrème, daaromheen komt een speciale foliewrapping. Dan wordt u in handdoeken gewikkeld en als laatste komt er een elektrisch verwarmde deken om u heen die tot 35-37 graden warm wordt. Zo ligt u volledig ingepakt op een aangename temperatuur te ontspannen. Het omgevingslicht wordt gedimd en op verzoek kan er een geurkaars aangestoken worden. U kunt uw favoriete muziek meenemen om naar te luisteren. Na een half uur kunt u kiezen voor een aanvullende hoofd- of voetmassage. De eerste 30 minuten ligt u dus volledig te ontspannen. Omdat uzelf volledig ingepakt ligt,  blijft er tijdens de gehele behandeling één van onze medewerkers bij u in de ruimte.
 • APS pijnbestrijding
  Dit is een techniek die, zoals de naam al aangeeft, voornamelijk ingezet wordt voor/bij pijnbestrijding en dan in de breedste zin van het woord. Naast pijnbestrijding kan deze methode ook gebruikt worden bij een (chronisch) energietekort. De letters APS staan voor Actie Potentiaal Simulatie. De Actie Potentiaal is de cel eigen stroom waarmee alle processen in ons lichaam geregeld worden.
 •                                           
 • Babymassage
  Dit behoeft op zich weinig (extra) uitleg. Iedereen herkent de situatie wel waarbij een huilende, onrustige baby rustiger wordt wanneer men het lichaampje met zachte strelingen bewerkt. Ook bij de o zo bekende darmkrampjes werkt een zachte buikmassage perfect.
 • Cupping
  Cupping is een techniek waarbij door middel van glazen of kunststof cups de huidlagen losgewerkt worden van het onderhuids bindweefsel. Hierdoor worden blokkades opgeheven en de doorbloeding bevorderd. De huidstructuur wordt verbeterd en de huid voelt soepeler en losser aan. Ook spierknopen kunnen op deze manier behandeld worden. Wij gebruiken cupping meestal als een ondersteunende techniek bij andere therapieën. De behandeling kan zowel statisch als dynamisch toegepast worden.
 •                                      
 • Duomassages
  De duomassage is een variant op de standaard ontspanningsmassage. Hier wordt je tegelijk met je partner gemasseerd in dezelfde ruimte. Wil je eens een (h)eerlijke ervaring ondergaan, samen met je partner dan is dit een ideale behandeling. (Tip: Ook leuk om kado te geven!)
 • Hotstone behandelingen
  Een hotstone behandeling is, zoals de naam al aangeeft, een behandeling met hete lavastenen. Nu moet dat “hete”niet te letterlijk genomen worden, de stenen hebben doorgaans een temperatuur tussen de 40 en 45 graden. Een hotstone behandeling kan zowel therapeutisch als ontspannend zijn.  De behandeling kan statisch, dynamisch of als beide toegepast worden. Bij een dynamische behandeling worden de stenen als verlengstuk van de handen gebruikt, waardoor de massage veel “dieper” uitgevoerd kan worden.
 • Lymfedrainage
  Een lymfedrainage wordt tegenwoordig steeds meer sederend toegepast. Hierbij kan iemand volledig in de ontspanningsfase komen. Ook wordt de lymfebehandeling toegepast om vochtophoping in het lichaam op te lossen of te verlichten.
 • Shiatsu
  Een shiatsu behandeling is een drukpunt behandeling. De shiatsu therapeut werkt met duim en/of vingers op bepaalde reflexpunten op het lichaam.
  Stoelshiatsu
  Bij een stoelbehandeling neemt de klant plaats op een speciale massagestoel en staat de therapeut achter de klant. De behandeltechniek is gebaseerd op de shiatsu techniek: er wordt voornamelijk met drukpunten gewerkt. Rug, nek en schouders zijn de gebieden waarvoor een stoelbehandeling goed inzetbaar is. Een stoelbehandeling is ook heel goed op de werkplek aan te bieden. Vooral bedrijven waar mensen lang in dezelfde houding zitten om hun werk te doen,  roepen steeds vaker de hulp in van een stoeltherapeut om hun mensen “soepel” te houden.

 • Thermo therapie
 • Bij thermo therapie wordt er zoals de naam al doet vermoeden met warmte gewerkt. Op het lichaam worden eerst voorverwarmde modderkompressen gelegd. Deze kompressen geven een zeer intensieve warmte af die diep in het weefsel doordringt. Vervolgens worden de kompressen verwijderd waarna er met de massage wordt begonnen. Doordat het lichaam goed voorverwarmd is wordt de massage veel “dieper” uitgevoerd dan normaal. Deze behandeling is ideaal voor de grote spiergroepen
  Therapeutische massage
 • Voetreflex
  Een voetreflex massage kan zowel therapeutisch als ontspannend ingezet worden. De voetreflex werkt volgens het principe dat de werking van de organen op o.a. de voetzolen wordt geprojecteerd. Door de betreffende zones van de organen op de voetzool te behandelen activeert de therapeut de achterliggende organen en weefsels. Veel behandelde zones binnen de voetreflex zijn de maag/darm zones alsmede het blaasgebied. Een ander voordeel van de voetreflex is, dat het een vrij “veilige” behandelmethode is. Er hoeft immers geen kleding uitgetrokken te worden om behandeld te kunnen worden.