Kunst

Sinds kort is onze studio naast een sportschool ook een podium voor lokale en regionale kunstenaars. Wij geven creatievelingen ongeveer zes tot acht weken de kans om hun werk te laten zien en hebben hiervoor een heuse galerie gecreëerd. Wanneer u de kunstwerken wilt komen bekijken dan bent u van harte welkom tijdens onze openingstijden.

Bent u of kent u iemand die zijn of haar werk ook wil delen, neem dan gerust contact met ons op!

 

Expo-02
Momenteel hebben wij voor de tweede maal schilderijen in de studio hangen. Deze keer zijn ze geschilderd door Anja Kroeske.

Na enige lessen te hebben gevolgd bij Gerda Onnes in Kantens is Anja in 2010 begonnen met exposeren. De schilderijen stellen alledaagse taferelen voor, zoals stillevens, bloemen, boten en dieren.

Nieuwsgierig geworden naar haar schilderijen? Kom dan tijdens onze openingstijden eens kijken in de studio.

 

Expo-01

Momenteel hebben wij schilderijen in de studio hangen van de Warffumse Anjo de Groot-van Es.

“Mijn naam is Anjo de Groot-van Es. Ik ben geboren in het dorpje Voorst in Gelderland. Mijn eerste ervaring met het tekenen en schilderen was op de Mavo in Zutphen, waar ook de nodige kunstgeschiedenislessen werden gegeven. Hier werd mijn fantasie geprikkeld en mochten we Zutphen in om gebouwen te tekenen. Dit alles vond ik zo leuk dat ik er examen in heb gedaan.
Ik ben begonnen met een aantal cursussen aquarelleren. Na het werken met verf op waterbasis heb ik in het Kunstencentrum in Uithuizen andere materialen leren kennen, zoals acryl- en olieverf. Door te experimenteren met o.a. houtskool, papiersoorten, verschillende verven en het werken met een drukpers kon ik me breed oriënteren. Vervolgens volgde ik een cursus portrettekenen. Daarna ontdekte ik via andere cursussen het pastelkrijt, een favoriet materiaal voor met name het maken van imposante wolkenpartijen en wadgezichten.
Doordat ik al die jaren in het platte vlak heb gewerkt, leek het mij een leuke aanvulling om een boetseercursus te volgen. Sinds ik daar zes jaar geleden mee begon, heeft het werken met klei mij niet verveeld. Sterker nog, het schilderen is iets op de achtergrond gekomen en besteed ik de meeste tijd aan het boetseren. Helemaal nu ik een eigen keramiekoven heb en thuis volop kan experimenteren, wat hele leuke resultaten geeft. Ook maak ik buitenschilderijen van lakverf. Door te schilderen op watervast materiaal kunnen deze werken in de tuin of rondom het huis opgehangen worden.”

Zoals u kunt lezen, is Anjo haar werk erg divers. Op de website www.anjodegroot.nl. vind u een impressie van al haar werk. Bent u nieuwsgierig geworden naar haar schilderijen, kom gerust eens kijken in de studio. De afbeelding bij deze tekst is een afbeelding van één van haar schilderijen. Anjo haar werk is nog tot medio september 2017 bij ons te zien.

foto van Fitness Studio Balans.