Therapeutische massage

APS pijnbestrijding
Dit is een techniek die, zoals de naam al aangeeft, voornamelijk ingezet wordt voor/bij pijnbestrijding en dan in de breedste zin van het woord. Naast pijnbestrijding kan deze methode ook gebruikt worden bij een (chronisch) energietekort. De letters APS staan voor Actie Potentiaal Simulatie. De Actie Potentiaal is de cel eigen stroom waarmee alle processen in ons lichaam geregeld worden.

Cupping
Cupping is een techniek waarbij door middel van glazen of kunststof cups de huidlagen losgewerkt worden van het onderhuids bindweefsel. Hierdoor worden blokkades opgeheven en de doorbloeding bevorderd. De huidstructuur wordt verbeterd en de huid voelt soepeler en losser aan. Ook spierknopen kunnen op deze manier behandeld worden. Wij gebruiken cupping meestal als een ondersteunende techniek bij andere therapieën. De behandeling kan zowel statisch als dynamisch toegepast worden.

Lymfedrainage
Een lymfedrainage wordt tegenwoordig steeds meer sederend toegepast. Hierbij kan iemand volledig in de ontspanningsfase komen. Ook wordt de lymfebehandeling toegepast om vochtophoping in het lichaam op te lossen of te verlichten.

Shiatsu
Een shiatsu behandeling is een drukpunt behandeling. De shiatsu therapeut werkt met duim en/of vingers op bepaalde reflexpunten op het lichaam.

Stoelshiatsu
Bij een stoelbehandeling neemt de klant plaats op een speciale massagestoel en staat de therapeut achter de klant. De behandeltechniek is gebaseerd op de shiatsu techniek: er wordt voornamelijk met drukpunten gewerkt. Rug, nek en schouders zijn de gebieden waarvoor een stoelbehandeling goed inzetbaar is. Een stoelbehandeling is ook heel goed op de werkplek aan te bieden. Vooral bedrijven waar mensen lang in dezelfde houding zitten om hun werk te doen, roepen steeds vaker de hulp in van een stoeltherapeut om hun mensen “soepel” te houden.

Thermo therapie
Bij thermo therapie wordt er zoals de naam al doet vermoeden met warmte gewerkt. Op het lichaam worden eerst voorverwarmde modderkompressen gelegd. Deze kompressen geven een zeer intensieve warmte af die diep in het weefsel doordringt. Vervolgens worden de kompressen verwijderd waarna er met de massage wordt begonnen. Doordat het lichaam goed voorverwarmd is wordt de massage veel “dieper” uitgevoerd dan normaal. Deze behandeling is ideaal voor de grote spiergroepen

Thermo therapie € 60,-
Leden Fitness Studio Balans € 35,

Voetreflex
Een voetreflex massage kan zowel therapeutisch als ontspannend ingezet worden. De voetreflex werkt volgens het principe dat de werking van de organen op o.a. de voetzolen wordt geprojecteerd. Door de betreffende zones van de organen op de voetzool te behandelen activeert de therapeut de achterliggende organen en weefsels. Veel behandelde zones binnen de voetreflex zijn de maag/darm zones alsmede het blaasgebied. Een ander voordeel van de voetreflex is, dat het een vrij “veilige” behandelmethode is. Er hoeft immers geen kleding uitgetrokken te worden om behandeld te kunnen worden.

Voetmassage € 50,
Leden Fitness Studio Balans     € 30,

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.